Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk
Forhandlingene om et bredt forlik på Stortinget om norsk klimapolitikk har brutt sammen. Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, er skuffet og mener dette er pinlig for regjeringen.


Arild Hermstad ber partiene sette seg sammen og fortsette forhandlingene. (Foto: Kristina Valheim Stiauren)Arild Hermstad ber partiene sette seg sammen og fortsette forhandlingene. (Foto: Kristina Valheim Stiauren)

Partiene på Stortinget har i flere dager prøvd å meisle ut en klima- og miljøpolitikk som de fleste partiene kan bli enige om. Nå har forhandlingene brutt sammen

– Regjeringspartiet har valgt å avslutte samtalene om en bred enighet om norsk klimapolitikk. Det synes jeg er veldig skuffende, sier Høyres Nikolai Astrup til NTB.

Også Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, er skuffet. 

– Opposisjonen har levert 34 forslag som i sum vil gjøre norsk klimapolitikk bedre. Da er det uforståelig og pinlig at Ap, Sp og SV sier nei til å være med og forbedre klimapolitikken. Særlig vil SV få et alvorlig forklaringsproblem dersom ikke forhandlingene gjenopptas, sier Hermstad.

Han oppfordrer regjeringspartiene til å ta initiativ til å gjenoppta forhandlingene.

– Ingen er tjent med at forhandlingene gis opp. Det vil bety en mindre ambisiøs og langsiktig klimapolitikk, sier Hermstad, som peker på at Jens Stoltenberg har kalt klimautfordringen for vår tids største utfordring og at han har vært en av de mest synlige statslederne internasjonalt på klimasaken.

– Derfor må det være pinlig for statsministeren å se at opposisjonen nå leverer bedre forslag til en god klimapolitikk enn de selv klarer, sier Hermstad.

Regjeringens klimamelding ble lagt fram i april etter å ha blitt utsatt flere ganger. Stortingsmeldingen skal gi oppskriften på hvordan de norske målene for utslippsreduksjoner kan nås.

Både på borgerlig side og blant regjeringspartiene har det vært en uttalt målsetting å inngå et bredt forlik om meldingen, for på den måten å sikre langsiktighet i norsk klimapolitikk. Det forrige klimaforliket ble inngått i 2008.

 

blog comments powered by Disqus
Framtiden i våre hender arbeider for:

  • At Norge går foran i arbeidet for å sikre forpliktende avtaler som garanterer massive overføringer fra rike til fattige land for å betale vår klimagjeld.
  • Fordeling av forpliktelser og rettigheter som innebærer at rike lands utslipp må reduseres mest, mens enkelte fattige land kan øke sine utslipp.
  • En rettferdig fordeling av utslippsrettigheter som innebærer at alle mennesker i verden kan slippe ut maksimalt ett tonn CO2 i snitt i 2050.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -