• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk
Norsk økonomi går så det suser. Revidert statsbudsjett legger opp til et pluss på 16 milliarder i år. Da bør det være rom for å bruke mer penger på gode klimatiltak, mener Framtiden i våre hender.


sykkel a- Gi en ekstra halv milliard til sykkelveier, mener Arild Hermstad og Framtiden i våre hender.

– Norge ligger milevis bak sine egne klimamål, og det er nødvendig å investere nå slik at vi kan kutte utslippene i årene fremover, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Hermstad ber derfor den rødgrønne regjeringen om å sette sammen en krisepakke for klimaet, etter modell fra finanskrisepakken. Det fordi finansminister Sigbjørn Johnsen kan legge fram et økonomisk i pluss.

– Bruk handlingsrommet i budsjettet til varige klimatiltak, oppfordrer Hermstad. Han foreslår følgende:

1. Bevilg en milliard ekstra i belønningsmidler til kollektivformål i byene, det trenges nær en tidobling av dagens støttenivå frem til 2020.

2. Gi en ekstra halv milliard til sykkelveier. I Klimameldingen varsles det en dobling av investeringene frem til 2017. Dette er utilstrekkelig dersom målet om at all økning i trafikken skal tas med kollektiv, sykkel og gange.

3. Sett av 2,5 ekstramilliarder til toginvesteringer. Behovet for nye godsterminaler, signalanlegg og skinneganger er påtrengende.
blog comments powered by Disqus
Framtiden i våre hender arbeider for:

  • At Norge går foran i arbeidet for å sikre forpliktende avtaler som garanterer massive overføringer fra rike til fattige land for å betale vår klimagjeld.
  • Fordeling av forpliktelser og rettigheter som innebærer at rike lands utslipp må reduseres mest, mens enkelte fattige land kan øke sine utslipp.
  • En rettferdig fordeling av utslippsrettigheter som innebærer at alle mennesker i verden kan slippe ut maksimalt ett tonn CO2 i snitt i 2050.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -