Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk
Et britisk etisk fond har bestemt seg for å trekke seg ut av Statoil på grunn av selskapets satsing på oljesand. Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, håper flere fond følger etter.

tarsandsProtestene mot utvinning av oljesand er mange og sterke. Her fra en aksjon utenfor Det hvite hus i USA. (Foto: chesapeakeclimate/flickr)
Det britiske fondet Ecclesiastical Investment trekker seg ut fordi de mener Statoils satsing i oljesand er uetisk, melder NRK.

Generalsekretær Nina Jensen i WWF Norge synes fondets beslutning er klok. Hun mener oljesandvirksomhet både er etisk uforsvarlig og ødeleggende for miljøet.

– Flere og flere får øynene opp for denne type virksomhet, sier hun.

Jensen får støtte av Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

– Ecclesiastical Investment går foran som et godt eksempel, og vi får håpe flere følger etter. Det er ikke tvil om at Statoils engasjement i oljesand er svært problematisk. Dette er noe de bør holde seg unna og i stedet bruke sine ressurser og kompetanse på å utvikle fornybar energi. Verden trenger fornybar energi, ikke fossil, sier Hermstad.

arild180250Arild Hermstad.Statoils oljesandprosjekt er blitt møtt med kraftig kritikk verden over. Tidligere denne uken protesterte demonstranter utenfor Det hvite hus, hvor de ropte «Vi kan ikke la det skje». Demonstrantene protesterer mot oljesandvirksomheten og mot rørledningen som skal frakte olje fra Canada til USA.

Olje- og energikomiteen på Stortinget er for tiden i Canada for å se på oljesandvirksomheten, med Statoil som guide.

– Vi vet at den norske delegasjonen har blitt møtt av store protester under sitt besøk, og vi håper dette besøket åpner øynene og at norske politikere nå innser hvor skitten og unødvendig oljesandutvinning er. Norske politikere bør, som største eier i Statoil, kreve at Statoil trekker seg ut av oljesandprosjektet, sier Hermstad.

I fjor på samme tid fikk Besteforeldreaksjonen mye oppmerksomhet da de rykket inn en helsides annonse i en stor kanadisk avis, hvor de på vegne av norske besteforeldre beklaget Statoils ødeleggelser i Canada.
blog comments powered by Disqus

Etisk kapitalforvaltning

Framtiden i våre hender arbeider for:

  • At verdens økonomiske kapital ikke brukes til å finansiere etisk, miljømessig eller sosialt uakseptabel virksomhet.
  • Innføring av strenge etiske retningslinjer for alle kapitalforvaltere. En langt større andel av kapitalen må investeres i fattige land.
  • Strengere etiske retningslinjer for Statens Pensjonsfond Utland, både i form av positiv utvelgelse av gode selskaper, uttrekk fra uetiske selskaper og sterkere satsing på aktivt eierskap.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -